Klimaforkerne er enige, de enkelte ting hver og en av oss gjør har betydning. Vi har defor samlet et utvalg av enkle handlinger som du kan gjøre for å være med å gjøre en forskjell.
Blåskjell
Kamskjell
Krabbe
Kongekrabbe
Pollock (fra Alaska)
Reker
Sei
Sild
Økologisk fisk (oppdrett)
Er denne lovlig fanget? Hvor kommer fisken fra?
Får du ikke svar – ikke kjøp.
Laks (oppdrett)
Kveite (oppdrett)
Torsk/Skrei (fra Barentshavet)
Torsk (oppdrett)
Ørret (oppdrett)
tunfisk
Makrell
Blåkveite
Hyse/kolje
Pangasius/malle
Steinbit
Tilapia
Sjøkreps
Torsk (fra Nordsjøen)
Blåfinnet tunfisk
Breiflabb
Kveite (viltfanget)
Kysttorsk
Norsk hummer
Pigghå og andre haier
Rødspette
Sverdfisk
Scampi
Uer
Ål
• I Norge konsumeres det årlig rundt 88 000 tonn sjømat. Det er ca. 24 kilo per person.
• Mange av disse fiskeartene er truet av overfiske. Andre fiskes på en ødeleggende måte slik at korallrev knuses, havskilpadder og sjøfugl drukner i fiskegarn, eller hai og småfisk tas som bifangst.
• Du kan bidra ved å ikke spise de truede (røde) fiskeartene. Spis heller mer av de grønne!
• Fisk er sunt og godt, og WWFs mål er at også fremtidige generasjoner skal kunne spise havets delikatesser
Kilde: WWFs Sjømatguide