Lyst til å lage et klimakor?

Listen? Listen? Pyio – pyio … Listen. Do you hear it? Can you hear the Arctic?

Ta kontakt for å få vite mer om korverket Pyio Pyio | Sounds from the Arctic

Pyio – Pyio | Sounds from the Arctic er et bestillingsverk til Norsk klimanettverk med musikk av Henrik Ødegaard og tekst av Gro Dahle. Temaet er klimaendringene og dyrelivet i Arktis og om ungdom som inspirerer til håp om å ta vare på framtiden om vi bare står sammen. Komposisjonen inneholder åtte sanger:

1) Pyio-pyio 2) Febrile seizure 3) The whale song 4) Toxic waste 5) The freezer 6) The Pling Plong Plankton party 7) The Arctic indicator 8) You and I and the boat

Om korverket

Korverket er komponert for barnekor og blandet kor (SAB). Musikken er komponert for fløyte / altsaksofon / baryton saksofon – piano – bass – slagverk, men kan også spilles med færre instrumenter.

Tekstene er på engelsk for å nå ut til et internasjonalt publikum, men finnes også på norsk. De åtte sangene er varierte og engasjerende, fra det alvorlige og triste, til det livlige, glade og inspirerende.

Korverkets klima- og miljøtema

Pyio – pyio er sangen til Snøspurven som hekker i Arktiske områder – lenger nord enn alle andre sangfugler i verden. Barn og ungdom bekymrer seg for framtiden og klimaendringene. Korverket gir dem en stemme og viser hvordan kultur kan bidra i samfunnsutviklingen. Norge har et spesielt ansvar for Arktis ettersom vi er en del av denne regionen, og Arktis er en sentral del av Jordas klimasystem og fungerer som det globale klimasystemets termostat. Det som skjer i Arktis forblir ikke i Arktis: det påvirker hvor mye – eller lite det regner i Amazonas, havstigning i verden, issmeltingen i Antarktis og Himalaya, livet i korallrevene i Stillehavet og ikke minst livet slik vi kjenner det både for dyr og mennesker.

Korverket er utviklet med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Komponist Henrik Ødegaard

Henrik Ødegaard er en norsk komponist som er særlig kjent for sin vokale kirkemusikk som er inspirert av gregoriansk sang og norsk folkemusikk. Han har komponert mange store og små vokalverk, både for barn og voksne. Mange av hans verk er laget til amatører og barn, og til musikalske møter mellom disse og profesjonelle musikere.

Tekstforfatter Gro Dahle

Gro Dahle har vunnet en rekke litterære priser og utgitt diktsamlinger, prosabøker, barnebøker og bildebøker for voksne og barn, såkalt allalderlitteratur. Hun har også skrevet sangtekster, teaterstykker og manus til ungdomsoperaen «Izzat, en kjærlighetshistorie» med musikk av Ketil Bjørnstad. Gro Dahle er med i Forfatternes klimaaksjon.

Musikalsk og annen støtte til konserter

Vi henvender oss til kor med ulik kapasitet, både de etablerte store barne- og ungdomskorene, regionale mindre ungdomskor og kulturskoler og skolekor.

For å gjøre korverket tilgjengelig for kor som vanligvis ikke har mulighet til å sette opp et kor av dette kaliberet og for å gjøre publikumsopplevelsen størst mulig tilbyr vi følgende støtte.