Klimafestival på Arbeiderbevegelsens folkehøyskole

 

 

Den 24.-26. januar inviterer vi til klimafestival på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole. Er du interessert i å høre hva ungdomspartiene mener om klima? Lyst å lære mer om sirkulærøkonomi eller hvordan LO vil løse klimakrisa? Kom på festival!

Hva skjer?

Fredag:

09.30-09.50 Morgensamling og festivalåpning

09.50-10.00 Kaffepause

10.00-11.30 HVA ER EGENTLIG SIRKULÆRØKONOMI? Thomas Breen, direktør i Norsk Vann og tidligere stortingsrepresentant for Ap kommer for å snakke om muligheter og utfordringer med det nye begrepet sirkulærøkonomi.

11.30-12.00 lunsj (du kan kjøpe lunsj for kr 30)

12.00-13.30 UNGDOMSPARTIDISKUSJON – Ungdomspartiene Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Arbeiderpartiets Ungdom (AUF), Unge Venstre og Unge Høyre kommer sammen til klimadiskusjon om blant annet grønn energi, vindmøller og oljeutfasing.

13.45-14.45 OLJELANDET NORGE OG DET GRØNNE SKIFTET- FRAMTIDAS ARBEIDSPLASSER OG VELFERD – LO-sekretær, Are Tomasgard kommer for å snakke om hvordan LO ser på norsk fagbevegelse/ industri og det grønne skiftet.

14.45 -15.00 KLIMA-KAHOOT og AVSLUTNING: Vi tester hva du har lært om klima i løpet av dagen

Under hele festivalen – klimavennlig KAFÉ – kom og smak på deilige økologiske kaker.

15.15-16.15 -r – ÅPEN SKOLE – Er du nyskjerrig på hva en folkehøgskole er eller hvilke linjer vi har? Kom og ta en titt eller bli med i de ulike verkstedene! Elever og lærere svarer gjerne på spørsmål.

 

Søndag:

12.00-14.00 Praktiske klimaverksteder

LAG PAPIR -verksted – vil du lære å lage miljøvennlig papir? Bli med i vårt grafisk verksted.

TEKNISK- Sliter du til å få dingsene til å fungere slik de skal? Ønsker du litt teknisk hjelp kan du få hjelp av kyndige it-elever

Sy et BÆRENETT- Ta med deg en gammel olabukse, ulldress med hull eller et annet utgått plagg i bomull. Vi stiller med utstyr, kompetanse og kreativitet for på magisk vis å forvandle det til et fantastisk bærenett du stolt kan bære matvarene hjem fra butikken i.

LOPPIS/ fikse-verksted – har du en bukse eller t-skjorte du ikke bruker lenger eller som trenger reperasjon? Ta det med på vårt byttemarked eller reparer plagget under kyndig hjelp? Kanskje finner du en bruktskatt å ta med hjem?

12.00-14.00 Vi lager BÅL i på bjørkeved utenfor skolen og inviterer til BARNEVENNLIG aktivitet. Blant annet kan du lage ditt eget pinnebrød og utfordre familien på konkurranse i juletrekasting.

I tillegg blir det klimavennlig kafé med deilige, økologiske kaker og elektronisk festivalavis med daglige oppdateringer.

Vi håper at så mange som mulig vil ta turen til folkehøgskolen denne helgen! Varmt velkommen.

Se arrangment på Facebook for oppdateringer.