Samtaler om naturen: Kunst og natur

Samtaler om naturen: Kunst og natur– den abstrakte broen

Mellom kunst og natur finnes det en abstrakt bro: en levende opplevelse av tanker som vi finner i den kreative prosessen. Hør billedkunstner Samira Cherif i samtale med Valentina Laldi om sammenhengen mellom kunst og natur. Episode 2 i podkastserien «Samtaler om natur»

Samira Cherif er billedkunster og halvt italiensk/halvt tunisisk. Hun har en master i lingvistikk og har også studert filosofi og musikk, men i alle disse årene har hun alltid hatt en parallell lidenskap for kunst.

Valentina Laldi har bachelor i naturforvaltning og master i biologi fra NMBU. Hun er naturfagslærer i Osloskolen og har tidligere jobbet som naturforvalter i Italia.

Samtaler om Naturen er en podkastserie fra Klimafestivalen 112.

Hva er natur? Hvilket natursyn har du? Hva tenker vi om vårt forhold til natur? I samtalene får du høre flere perspektiver på begrepet natur gjennom samtaler med folk som har ulike ståsteder.

Podkasten Samtaler om natur er en del av Klimafestivalen § 112 – en mobilisering rundt Grunnlovens paragraf 112 – verdens vakreste grunnlovsparagraf. Lovbestemmelsen som ble vedtatt i 1992 av Stortinget, er et viktig redskap i en langsiktig tenkning, som bygger på beskyttelse av miljøet som en menneskerettighet.