Samtaler om naturen: Insektene

Samtaler om naturen: Insektene

Hør Stefan Olberg i samtale med Valentina Laldi om kartlegging av insektmangfoldet, norsk rødliste, skogbruk og hvordan vi er avhengige av insektene for å leve. Episode 1 i podkastserien «Samtaler om natur»

Stefan Olberg er entomolog og kan mye om insektenes økologiske uerstattelige funksjoner, og deres bevaringsstatus i Norge. Olberg er fra Kolsås i Oslo, jobber som entomolog ved BioFokus  og har mange års erfaring med kartlegging av insekter i Norge.

Valentina Laldi har bachelor i naturforvaltning og master i biologi fra NMBU. Hun er naturfagslærer i Osloskolen og har tidligere jobbet som naturforvalter i Italia.

Samtaler om Naturen er en podkastserie fra Klimafestivalen 112.

Hva er natur? Hvilket natursyn har du? Hva tenker vi om vårt forhold til natur? I samtalene får du høre flere perspektiver på begrepet natur gjennom samtaler med folk som har ulike ståsteder.

Podkasten Samtaler om natur er en del av Klimafestivalen § 112 – en mobilisering rundt Grunnlovens paragraf 112 – verdens vakreste grunnlovsparagraf. Lovbestemmelsen som ble vedtatt i 1992 av Stortinget, er et viktig redskap i en langsiktig tenkning, som bygger på beskyttelse av miljøet som en menneskerettighet.