Skyryddedagen

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Struts med hodet i sanda

Å rydde skya for digitalt søppel er et godt klimatiltak som sparer masse energi, utslipp og natur. Dette er et enkelt klimatiltak du kan gjøre hjemme i stua og på jobb for å redusere klimautslippet ditt og energiforbruket. Vi inviterer deg til å være med og ta din skjerv i vår kollektive skyryddedag nå i inngangen til det nye klimaåret der det å spare energi er viktig.

Møtet i dag er avlyst på grunn av sykdom, men vi i Norsk klimanettverk oppfordrer alle til å ta en skyryddesjau i dag! Vi oppfordrer også alle til å arrangere en egen skyryddeuke på jobben, og som de fleste klimatiltak er det vinn-vinn-vinn: bra for klima og natur, fra for deg og det kutter utgifter til lagring.

Ditt digitale CO2 fotavtrykk

Har du tenkt over hvor mye energi som brukes på å holde serverne som utgjør skya i gang? Hvor mye energi som brukes hver gang vi laster ned noe fra internett, streamer en film, sender en e-post? Har du tenkt over hvor energien til skya kommer fra? De store serverparkene går på kull, gass, olje og fornybart som vi trenger mer av for å gjennomføre det grønne skiftet.

Slett alt du ikke trenger eller har glemt at du hadde 👀

> Bilder, videoer, googledocs og e-poster

Det er enkelt å redusere forbruket ditt i skya

> Ikke svar alle, alltid på e-post. Hver gang noen laster ned en e-post bruker Skya energi.

> Last ned bare det du skal bruke

Delta på Skyryddedagen hjemmefra, inviter andre til å være med, og ta en sjau på jobben (IT-sjefen på jobben blir også glad om bedriften må betale mindre for serverplass).

Les mer om digitalt forbruk og fotavtrykk  

https://climatecare.org/infographic-the-carbon-footprint-of-the-internet/
https://en.reset.org/knowledge/our-digital-carbon-footprint-whats-the-environmental-impact-online-world-12302019
Se Facebook’s største datasenter https://www.youtube.com/watch?v=frzVtaNrHU0