Opprørsforedraget – XR Bergen

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

De har aldri vært aktivister før, men nå holder antropologene Hilde Kvalvaag og Brynhild Tungesvik, Extinction Rebellions opprørsforedrag. Kom og hør om hvorfor de travle mødrene tok steget ut av sin egen komfortsone og ble med i Extinction Rebellion.

Men i Extinction Rebellions opprørsforedrag kan du fremfor alt høre den nyeste forskningen på klimaendringene og hvor vi er på vei. Foredraget er skremmende ærlig om omfanget på skadene vi forårsaker. Vi diskuterer psykologien ved fornektelsen av klimaendringene, og med utgangspunkt i erfaringer som er høstet av andre sosiale bevegelser, kommer vi med forslag til hva vi alle kan gjøre.

Vi snakker også om bakgrunnen for Extinction Rebellion. Vi forklarer hvorfor sivil ulydighet er berettiget, og hvordan ikke-voldelig sivil ulydighet faktisk kan være vårt beste håp for en fremtid i harmoni med naturen.

Myndigheter og miljøorganisasjoner har så langt ikke lykkes. Vi er nødt til å bygge en grasrotbevegelse som aksepterer sannheten om det som skjer og handler deretter.

Alle er velkomne. Det vil bli tid til å stille spørsmål, og du får informasjon om hvordan du kan bli med i Extinction Rebellion-bevegelsen. Foredraget er gratis.

Vi trenger endring. Vi trenger et opprør!