Mennesket, molda og naturen

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Lyst til å lære mer om naturnær og bærekraftig matproduksjon? Kom og få inspirasjon og råd fra bokaktuelle Dag Jørund Lønning.

I kjøkkenhagen på Jæren får Lønning rekordstore avlinger, uavhengig av ekstremvær i form av regn eller tørke. Dette får han ved å spille på lag med naturen og drive regenerativt, som handler om å fornye og bygge molda, fremfor å utarme den.

Ifølge Lønning vil en ny, grønn revolusjon kunne gi nok mat til alle, redusere CO2 i atmosfæren og styrke matjord i møte med ekstremvær. I likhet med mange andre forskere mener han at økt karbonlagring i jord kan bidra til å bremse klima- og naturkrisen.

Lønning er forfatter av Jordboka I og II, og er i tillegg professor og rektor på Høgskulen for Landbruk og Bygdeutvikling på Jæren.

Foredraget arrangeres i Auditorium B på Høgskulen på Vestlandet. Det er gratis for medlemmer av Naturvernforbundet og kr 50,- for ikke medlemmer.

Bli medlem ved å sende sms med NATUR til 2377 – kr 200,- for enkeltmedlem og kr 300,- for familie. Kun Vipps eller kontant mottas ved inngangen. Mat og drikke kan kjøpes i Høgskulens kafé frem til kl 19:00. (Edit: Høgskulens kafé er stengt pga flytting akkurat den dagen.)

Foredraget er Naturvernforbundet Haugalandet sitt bidrag i Klimafestivalen 2020, som arrangeres sammen med andre miljøorganisasjoner på Haugalandet med støtte fra Haugesund, Karmøy og Tysvær kommuner.