Linn Stalsberg: Det er nok nå

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Velkommen til årets første Påfyll! Først ut er foredrag med sosiolog og forfatter Linn Stalsberg, aktuell med essay om nyliberalismen: «Det er nok nå. Hvordan nyliberalismen ødelegger mennesker og natur» (Forlaget Manifest, 2018).

Arrangementet er gratis, men husk påmelding til:

majorstuen@deichman.no // 23 36 59 50.

Mange av oss sliter med stress og følelsen av å være i en evig konkurranse med andre mennesker. Vi oppfordres til å stadig strekke oss lenger, og selvhjelpsbøker topper bestselgerlisten. Hvorfor føler vi oss ikke bra nok?

I 40 år har vi har levd og åndet i nyliberalismen. Psykologene snakker om en «nyliberal psyke», som konsekvens av at vi stadig testes, telles og måles.

Når alle problemer skal løses av hver og en alene, i et såkalt fritt marked, blir kollektive løsninger på felles problemer vanskelige. Vi står tilsynelatende maktesløse overfor vår tids største utfordringer: klimakrisen, ulikheten i verden og ensomheten mange kjenner på. Det er nok nå. Vi må finne veien ut sammen.

Linn Stalsberg (f. 1971) sosiolog, frilansjournalist, sakprosaforfatter og oversetter. Stalsberg er fast spaltist i Klassekampen, og anvendes ofte som ordstyrer og debattleder. Hun har tidligere utgitt bl.a. «Er jeg fri nå? Tidsklemme i verdens beste land» (Aschehoug, 2013).

Det blir enkel servering. Velkommen!