Klimafestivalen på Cinémateket

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Klimafestivalen 2020 går av stabelen i perioden 11. januar til 2. februar. I den forbindelse viser vi et utvalg av aktuelle dokumentarfilmer og familiefilmer.

Klimafestivalen § 112 er en bred klimamarkering som oppfordrer og inspirerer befolkningen til å støtte opp om politiske tiltak for å sikre et stabilt klima. Kunnskap om klima og miljøendringene er avgjørende for også å forstå løsningene. Oppmerksomhet og engasjement er viktig for å motivere til økt kunnskap. Og nettopp kunnskap utgjør skillet mellom dem som tar alvoret inn over seg og dem som vender ryggen til fordi utfordringene virker for store til at man kan håndtere det.

På Cinemateket ønsker vi å belyse noen sentrale temaer og samfunnsområder knyttet til vår tids store utfordring: De menneskeskapte klimaendringene og løsninger for en framtid vi kan glede oss til.

Filmene spenner fra dokumentarer som tar opp konkret klima-tematikk, til filmer som på mer generelt grunnlag handler om vår eksistens og plass i universet. Vi viser også et utvalg filmer for barn og familier, og har skole- og barnehagevisninger på dagtid.

FOR BARNEHAGER

Onsdag 29. januar kan barnehagene møte miljødetektiven Blekkulf og forfatter Bente Roestad og lære hvordan dere kan bli gode miljøagenter.

FOR VIDEREGÅENDE SKOLE

Torsdag 30. januar viser vi dokumentaren Love Thy Nature for elevene i videregående skole. Inger-Mette Stenseth fra Klimafestivalen §112 vil gi en filosofisk tilnærming til filmen og vår menneskelige natur.

FOR UNGDOMSSKOLEN

Fredag 31. januar kan elevene på ungdomstrinnet se kinoversjonen av Dronning uten land. Møt regissøren!

Visningene er et samarbeid mellom Cinemateket og Norsk klimanettverk.