Frokost i Klimahuset: Hvorfor er det så vanskelig å redusere kjøttforbruket?

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
| Gratis

Frokostmøte KlimahusetHver dag dykker hundrevis av forskere ved UiO ned i miljø- og klimakrisens årsaker, konsekvenser og løsninger. Hva finner de ut? Forsker Arve Hansen studerer nordmenns kjøttforbruk, som i fjor var rekordhøyt. Hør han fortelle, få frokost og opplev Klimahusets utstillinger.

Ifølge FNs klimarapport er redusert kjøttforbruk et effektivt og nødvendig tiltak for å få ned klimagassutslippene, men nordmenn har aldri spist så mye kjøtt som nå.

Start dagen i Klimahuset med påfyll av kunnskap, mat og drikke. Denne torsdagen har vi invitert samfunnsgeograf Arve Hansen fra Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo. Han forsker på nordmenns kjøttforbruk og er del av det tverrfaglige forskningsprosjektet MEATigation. I prosjektet ser elleve forskere innen samfunnsvitenskap, humaniora og kunst på hvordan kjøtt inngår som del av norske matvaner og -rutiner, og måter å fremme bærekraftig forbruk av kjøtt i Norge.

Hansen vil også som del av foredraget sette norsk kjøttforbruk i en global kontekst.

Om Frokost i Klimahuset
Naturmiljøet vårt er under enormt press. Dette forsker pedagoger, miljøsosiologer, klimapsykologer, geologer, antropologer og en rekke andre forskere på hver dag. På hver sine måter og med ulike vinklinger og tilnærminger studerer de konsekvenser, årsaker og løsninger.

Klimahuset inviterer noen av universitetets forskere til Klimahuset for å fortelle siste nytt fra akkurat deres felt. Det blir anledning til å stille spørsmål til forskeren i etterkant av foredraget.

Klimahuset serverer gratis frokost og kaffe. Utstillingene om klima og klimaendringer kan oppleves før og etter foredraget.

Arrangementet er gratis.