Frokostmøte om ombruk: Fra bruk og kast, til bruk igjen!

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

I snitt kaster vi mer enn 500 kg avfall hver i året. I 2018 sa 35 % av innbyggerne våre at de tenkte på ombruk først når de skulle kvitte seg med gjenstander. Men er bruk-og-kast mentaliteten på vei ut? Har vi blitt flinkere til å bruke ting om igjen? I samarbeid med Klimafestivalen §112 inviterer RfD deg til å lære mer om ombruk og avfallsminimering. Vi vil også presentere resultatene fra en helt fersk undersøkelse!♻️

Arrangementet er gratis og det blir servert frokost.
Påmeldingsskjema: http://bit.ly/RfD_frokostmøte

Program:
08:00-08:30: Frokost
08:30-09:30: Foredrag
– Hvordan gjør vi det i Drammensregionen?, RfD
– Gjenbruk er viktig i en sirkulærøkonomi, Framtiden i våre hender
– Veien til brukt før nytt, FINN.no
– Gjenbruk er gull, BarneSkatter
– Gjenbruk av audio er mer enn nostalgi, Green Audio
09:30-10:00: Paneldiskusjon og spørsmål fra salen

Det er begrenset med plasser så det er lurt å melde seg på tidlig!

——————————————————————-

Astrid Bjerke, prosjektleder i Framtiden i våre hender:
Astrid Bjerke er prosjektleder i Framtiden i våre hender. Hun jobber mye med hverdagsmiljøvern og prosjekter som bidrar til miljøvennlige handlinger. Framtiden i våre hender er blant Norges største miljø- og solidaritetsorganisasjoner med over 35 000 medlemmer.

Kathrine Opshaug, produktdirektør i FINN.no:
Kathrine Opshaug Bakke er produktdirektør for Torget på FINN.no, Norges største og kanskje mest kjente markedsplass for kjøp og salg av brukte ting. Sammen med kollegaene i FINN.no jobber hun for å gjøre det enkelt for folk å ta bærekraftige valg gjennom å kjøpe brukt.

Mia Wehler, gründer av BarneSkatter:
Mia Wehler er gründer av butikken BarneSkatter som hun åpnet i Drammen i mars 2019. Hos BarneSkatter kan privatpersoner leie en stand til brukte barneklær og barneutstyr som de ønsker å selge, BarneSkatter tar seg av selve salget.

Stig Cederborg, eier av Green Audio:
Stig Cederborg er eier av Green Audio, som driver ombruk av HiFi-utstyr. De tar i mot ødelagt HiFi-utstyr, reparerer det og selger videre. Siden høsten 2018 har Stig Cederborg samarbeidet om ombruk av HiFi-utstyr med RfDs gjenvinningsstasjon på Lindum.