Fra kaffekopp til østerssopp

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Bli med på spennende kurs! Hvor du lærer metoden for å dyrke østerssopp i kaffegrut og får ta med hjem din egen dyrkingspakke. Som i løpet av 6-7 uker vil resultere i smakfull og super sunn gourmetsopp. Til slutt blir det en omvisning på Grutens soppfarm med mulighet kjøpe med seg fersk østerssopp hjem.

Kurset starter med en kort introduksjon av bedriften Gruten, du får høre litt om hva vi driver med og hvordan det har seg at vi er så gira på kaffegrut.

Deretter beveger vi oss inn på kveldens tema, dyrking av østerssopp i kaffegrut. Østerssopp er en fantastisk god matsopp med store helse og miljømessige egenskaper. Og det som er ekstra flott er at denne soppen kan dyrkes frem på en rekke ulike substrater, inkludert kaffegrut. Noe de aller fleste av oss i Norge har god tilgang på.

Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut egner seg godt for østerssoppdyrking og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for østerssoppdyrking og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor du får blande din egen dyrkingspakke med soppsporer og kaffegrut.

Dyrkingspakken får du ta med hjem, og forhåpentligvis vil den i løpet av 5-6 uker produsere i en flott liten avling med supersunn og kjempe deilig østerssopp 🙂

Etter dyrkingspakkene er laget blir det en omvisning på Grutens soppfarm. Her får du se hvordan vi i to 40 fot containere dyrker frem 30-40 kilo østerssopp i uka. Ved overskudd blir det mulighet til å kjøpe sopp med seg hjem. Kurset og omvisning varer ca 3 timer (litt avhengig av antall deltagere og mengde spørsmål). Underveis byr vi på en kopp te og kaffe.

Deltageravgift inkluderer alt av materialer og ingredienser til å lage dyrkingspakken. Vi tilbyr spesialpris i anledning Klimafestivalen (ordinær pris er 750 kr). Det er også mulighet til å kjøpe ekstra soppsporer og dyrkingsposer. Da med bestilling på forhånd. Se her: https://www.gruten.no/produkt/soppsporer

Kurset varer ca 3 timer (litt avhengig av antall deltagere og mengde spørsmål). Underveis byr vi på en kopp te og kaffe.

NB: Dette er et kurs om dyrking av østerssopp i kaffegrut. Kursholder har verken kunnskap som kreves eller mulighet til å berøre alle aspekter knyttet til det å dyrke sopp. Om du ønsker mer info om soppdyrking anbefaler vi bøkene til Paul Stamets.

Kurset koster 700 kr