- Dette arrangement har allerede funnet sted.
Fornuft og følelser i klimakampen
Klimadebatten preges av stadig sterkere følelser, som klimaangst, økosorg og sinne. Er denne retorikken farlig – eller nødvendig?
.
Svenske Greta Thunberg er sintere enn noen gang. I etterkant av klimatoppmøtet i Glasgow, har verdens mest profilerte klimaaktivist fått kritikk for å bruke en sint og foraktfull retorikk som skremmer og skaper splittelse. Samtidig melder mange unge om en voksende følelse av avmakt og frykt for konsekvensene av klimaendringene.
Den samme kritikken rettes mot medieinstitusjoner som NRK, som nylig ble anklaget for skremmende barne-TV med serien ‘Ikke gjør dette mot klimaet’. Kritikken rettes også mot politiske partier: Etter siste stortingsvalg diskuterte flere, også partiet selv, at Miljøpartiet De Grønnes følelsestunge retorikk kan ha gitt partiet et dårligere valgresultat enn forventet.
Hvilken plass bør følelser ha i klimadebatten, og hvordan skal vi som samfunn forstå følelsene som kommer til uttrykk?
Vi har invitert Nora Jungeilges Heyerdahl og Asle Toje til samtale, og spør: Hvilken plass bør følelser ha i klimadebatten, og hvordan skal vi som samfunn forstå følelsene som kommer til uttrykk?
Samtalen ledes av journalist og forfatter Mari Grydeland.
.
STRØMMING
I henhold til gjeldende smittevernregler vil alle arrangementer for voksne i januar 2022 kun bli tilgjengeliggjort som digitale sendinger. Samtalen strømmes direkte på Facebook, og blir liggende ute i 14 dager etterpå.